הסכם שיתוף במקרקעין – כל מה שצריך לדעת

חוק המקרקעין מזכיר, בין יתר הדברים, את האפשרות לקיים שיתוף במקרקעין. שיתוף מסוג זה חל ובא לידי ביטוי בהסכם. הסכם שיתוף במקרקעין – אלה העבדות שכדאי לכם לדעת. 

שיתוף כולל על המקרקעין 

נקודה יסודית שצריך לדעת על הסכם שיתוף במקרקעין היא שמדובר על שיתוף כולל, על כלל המקרקעין. כלומר, אם השיתוף הוא מסוג 50 – 50, הרי שלכל שותף זכות במקרקעין בכחמישים אחוז. מחצית צפונית של המקרקעין שייכת לשני השותפים וכך גם המחצית הדרומית. לא ניתן לקבוע כי החלק הצפוי שייך לשותף א' ואילו החלק הדרומי שייך לשותף ב'. 

איזה חלק מקבל כל שותף 

במהלך ניסוח הסכם שיתוף במקרקעין ניתן לקבוע אחוזי שיתוף הרצויים לשני הצדדים. עם זאת, במידה והדברים אינם נאמרים, ברירת המחדל, כך על פי החוק, היא שיתוף שווה בזכויות. דהיינו אם מדובר בשני שותפים, לכל אחד זכות של 50 אחוז. אם מדובר בארבעה שותפים, לכל אחד זכות של 25 אחוז בכלל המקרקעין. 

אילו פרטים מסדיר ההסכם 

הסכם כאמור בא להסדיר את מערכת החובות והזכויות הנוגעות למקרקעין, את זכות השימוש, ייעוד המקרקעין, פיתוחו, העברת תשלומים הנדרשים לפיתוח או להשבחה. ההסכם מסייע להבהיר את מי ניתן יהיה להזמין לצורך ביצוע עבודות קבלניות, מה יהיה ייעוד הקרקע (למשל בניית בית דו משפחתי, הקמת מבנה משותף, בניין משותף לכלל הדיירים). 

קראו עוד פרטים באתר: https://weislaw.co.il/

בשל המשמעות הנרחבת של הסכם שיתוף במקרקעין, חיוני כי ניסוחו יטופל על ידי עורך דין הבקיא בתחום המקרקעין והנדל"ן. ההסכם בפני עצמו איננו מהווה עסקת מקרקעין ועל פי הצורך, יש לבצע במקביל עסקאות של העברת זכויות על הקרקע, רישום בטאבו וכן הלאה. ניתן לתת ביטוי להסכם על ידי רישום בטאבו אך אין חיוב לכך על פי חוק.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
איציק בן-דוד

איציק בן-דוד

איציק בן-דוד הוא איש מקצוע בתחום השיפוצים מעל 8 שנים. לאחר מספר שנים של עבודה משותפת יחד עם אביו בחברת בנייה, איציק החליט לצאת לדרך חדשה עם חברת שיפוצים עצמאית. נוסף על אהבת הבנייה, איציק אוהב לכתוב ומפרסם מאמרים מקצועיים מכל תחומי בעלי המקצוע.

השאירו תגובה

proworld.co.il - כל הזכויות שמורות - 2013. כל העתקה של תוכן אסורה במפורש אלא אם ניתנה הסכמה בכתב מבעל האתר.

גלול למעלה