אם אתם סובלים מנחירות לידכם בשעות השינה, או שאתם נוחרים ולא רוצים לגרום לאנשים הישנים איתכם בחדר לעגמת נפש והפרעה בשינה, אתם במקום הנכון. בשורות הבאות תוכלו למצוא מספר פתרונות שיעזרו לכם לישון בשלווה ולישנים איתכם שינה ללא הפרעות. קראו בהרחבה על פתרון לנחירות עם אורנה אדריאנסן!
ראשית חשוב להבין מה זה נחירות. נחירות זה לא רעש, נחירות הן תופעה שנגרמת כתוצאה מבעיה נשימתית שכדאי לפתור אותה לפני שהיא תידרדר לעצירות בנשימה באמצע השינה ופגיעה בבריאות שלכם. הנשימה הזאת, גורמת לרעש חזק ומטריד שקשה מאוד להירדם לידו.
פתרון לנחירות
למרות שבעולם כבר נוסו אלפי פטנטים לפתרו בעיית הנחירות, עדיין אין פתרון קסם לדבר וניתן לפתור אותם באמצעות תרגילי נשימה שונים במהלך היום.
אז איך מתמודדים עם נחירות? בואו נתחיל עם הנוחרים. בדרך כלל, ככל שהאדם מתבגר, סביר יותר שהוא ינחר. בדרך כלל אנשים בגיל 20 ומעלה או אנשים בעלי בשר שהנשימה קשה עליהם מעט, נוחרים בשנתם.
הפתרון הוא לתרגל במקום נשימות מהפה, עם פה פתוח, נסו לנשום מהאף עם פה סגור. אם זה קשה לכם, תוכלו להיעזר בפלסטרים וכדומה.
נשימות מהאף
אך גם עם פה סגור, ייתכן שתמשיכו לנחור, אם הנשימה דרך האף היא קשה מעט, ניתן להיעזר במרחיבי נחיריים שיקלו על הנשימה, הכנסת והוצאת האוויר וכך קול הנשימה לא יישמע וייהפך לנחירות.
בנוסף, כדאי לדעת ששינה בשכיבה על הגב היא גורם נוסף לנחירות חזקות וקולניות יותר. כאשר יש עצירה בנשימה, היא קורה בדרך כלל כאשר שוכבים על הגב. בכדי לשמר את קנה הנשימה פתוח, ייתכן שתצטרכו לישון עם כרית נוספת בכדי שהקנה יישאר ישר. אם אתם סובלים מנחירות של הישן לצידכם תוכלו להזיז אותו על מנת לעצור את הנחירות.