כן זה קרה גם לכם. הרטיבות הצליחה למצוא את דרכה לתוך הקירות שלכם, מה שכמובן גורם לתסכול רב וכאב ראש. אם יש לכם מרתף, אתם בוודאי כבר יודעים כי אף על פי שמדובר בקומה התחתונה ביותר, מרתף חשוף עם איטום לא מספק יכול להביא עמו כאב ראש גדול.
המרתפים חייבים להיות אטומים במאת האחוזים מכיוון ששינויים בעליית מי התהום, כמויות הגשם הגדולות וזרמי לחץ אדירים אחרים של מים יכולים לחלחל לכם לתוך המרתף. לכן יש לבצע איטום מקסימלי המתבצע על פי השלבים הבאים:
שימוש במשחות ביטומניות
במהלך העבודה, יהיה שימוש במשחות ביטומניות. בשלב ראשון, למעשה יש לבצע איטום של רצפת המבנה. יוצקים שכבה אופקית של בטון רזה. חשוב מאוד להקפיד כי הוא יהיה מוחלק. ההחלקה מתבצעת בשביל למנוע בליטות כאלו ואחרות שיכולות לפגוע בהמשך תהליך האיטום.
לפני שמתחילים עם תהליך האיטום עצמו, יש לבצע אשפרה לתקופה של כמה ימים. לאחר מכן יוצקים את הבטון מכל כיוון, ומוודאים כי יציקת שכבת הבטון נעשית כ- 10 סנטימטר מעבר לקו יציקת קירות המבנה.
את הרצפה אוטמים במלט או במשחה ביטומנית.
יציקת הרצפה
לאחר שסיימנו עם שלב יציקת המלט, אפשר להתחיל ביציקת הבטון. בדרך כלל, את רצפת הבטון יש לצקת כ- 30 ס"מ מכל כיוון לקו יציקת הקירות. ברגע שדאגנו לשמור על מרווחים אלו, אפשר יהיה לבצע רולקה בנקודות החיבור של הרצפה עם הקירות.
יציקה בשלבים
אם אתם חושבים שיציקה היא עבודה ליום אחד, טעות מרה בידכם. קודם כל יוצקים את הרצפה ולאחר מכן את הקירות שבמרתף. בין החיבור של הרצפה לקירות, קיים תפר שבמרבית המקרים של מרתפים הסובלים ממחסור באיטום, דרכו נוצרים סדקים שמאפשרים חדירת מים. מה שעושים על מנת להקדים תרופה למכה, זה שימוש בעצר מים מחומר PVC. את עצר המים מטמינים לכל אורך התפר. רק לאחר שעצר המים יושב כמו שצריך במקומו, יש להמשיך הלאה לשלב יציקת הקירות.
שלב נחוץ נוסף בכל תהליך איטום המרתפים, הוא איטום הקירות בעזרת יריעות ביטומניות. היריעות הביטומניות, כבר הפכו מזמן לסטנדרט בענף האיטום. השימוש בהם נפוץ מכיוון שהם יעילות ביותר ומספקות את העבודה הדרושה. קיר הבטון חייב להיות חלק. אסור שיהיו בו בליטות או כיסי חצץ. במידה ובוצע בדיקה בה התגלה כי הקיר אינו חלק ב100 אחוז, חשוב מאוד לשייף אותו על מנת להביא אותו למצב בו הוא חלק לגמרי. לאחר השיוף וההמתנה שהוא יתייבש, חובה לבצע ניקוי של שולי הבטון הרזה.
הגנה על שכבת האיטום
גם האיטום עצמו זקוק להגנה. על מנת להגן על שכבת האיטום מטמינים קל קר במקומות המבוקשים. ככה במקרה ויש תזוזות סלעים הקל קר סופג את המכה.
כפי שאתם יכולים לראות, איטום של מרתפים הוא אינו משחק ילדים. פעמים רבות אנשים יוצאים מנקודת הנחה, שבגלל שמרתף הוא בקומה התחתונה מה כבר יכול לקרות, או במקרים אחרים, אם יש נזילה היא כנראה מגיעה מהגג. הנחות אלו מתקבלות עקב אי הידיעה כי מרתף אך על פי שממוקם כביכול מתחת לאדמה, חשוף לאין ספור פגיעות שונות, שיכולות להתרחש עקב שינויים באקלים, צינורות ביוב הנמצאים בקרבתו ועוד הפתעות, שהאדם הרגיל שאינו בעל הבנה בתחום לא לוקח בחשבון.
לכן, כאשר מתעורר הצורך שלכם באיטום מרתפים, מומלץ מאוד להיוועץ בבעלי מקצוע. הם יוכלו לוותר על הספקולציות השונות, לבצע בעזרת כלים הייחודיים להם, בדיקות מקיפות על מנת להבין את מקור הבעיה ולאחר שיאתרו את אותו מקור בעייתי, יוכלו להכין תכנית מוקפדת היטב, שתעזור לכם להגיע לפתרון הטוב ביותר.
זכרו, אסור להקל ראש באיטום המרתף שכן הנזק והפגיעה ברכוש, עלולים להיות הרסניים ולהביא עמם לעוגמת נפש והוצאות כספיות מיותרות, שניתן למנוע בעזרת איטום נכון.